понеделник, 27 август 2012 г.

Бисквити с какао

продукти:

350 гр пълнозърнесто бяло брашно
50 г мед
160 г кафява захар
3 яйца
60 г нарязани на ситно орехи
20 г какао
70 мл олио
1 кафеена лъжичка канела
3 счукани на прах карамфилчета
шипков мармалад за слепване
кокосови стърготини за овалване

начин на приготвяне:

Разбивам яйцата с олиото и меда. Пресявам брашното. Правя кладенче и наръсвам всички продукти с изключение на яйчената смес. Разбърквам брашното и по малко добавям мократа смес.Замесвам до получаването на гладко и малко лепкаво тесто. Късам топчета колкото орех. Приплесквам на дланта. Бисквитките слагам на тавичка с хартия за печене . Печа на предварително загрята до 180 градуса фурна около 18-20 мин.Още топли ги слепвам две по две с мармалад. Краищата овалвам в стърготините. Слагам в кутия с похлупак. По- вкусни са за консумация на следващия ден като омекнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар